Меню

Пилешко с кашкавал върху канапе от броколи

28 март 2016 | 15:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г нарязани броколи
1 и ½ чаши кубчета варено пилешко месо от гърди
1 чаша пилешки бульон, разтворен
1/3 чаша прясно мляко
½ чаша настърган кашкавал
1 супена лъжица масло, разтопено
2 супени лъжици галета (или едри трохи)
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 230 градуса. Междувременно сварете броколите и пилешкото месо в отделни тенджери. Нарежете месото на кубчета, а броколите накъсайте на розички, ако са цели.

След като броколите са готови ги отцедете добре от водата. Поставете ги в тавичка за печене. Подредете отгоре върху тях пилешкото месо.

В отделна купа смесете бульона и млякото. Изсипете върху пилето и броколите. Поръсете богато с кашкавала. Смесете разтопеното масло с галетата (или едри трохи) и разбъркайте добре. Поръсете сместа върху кашкавала. Печете в загрята фурна за около 15 минути или докато хване коричка.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай