60 мин.
-
Порции: 10
Разтопете маслото в тиган на средна температура. В него запържете лука и чесъна, докато омекнат. След това добавете и спанака в тигана. Разбъркайте добре, за да се смачка и ароматизира от лука и чесъна.
Към спанака прибавете изварата (сиренето) и кашкавала. Подправете с подправките. Отделно разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете още сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
Готовата кора за пай разстелете в подходяща форма за печене. Залейте я със спаначената смес. Накрая залейте с яйчената смес. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час. Малко преди да е готово поръсете с още кашкавал, за да хване златиста коричка.
Снимка: istock
Вижте още: