Меню

Спаначен пай с кашкавал и чесън

29 март 2016 | 09:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 бр готова кора за пай
1 чаена лъжица масло
1 глава лук, нарязан на ситно
400 г бейби спанак
3 яйца
200 г извара (може и сирене)
2 скилидки чесън, смлени
200 г кашкавал, настърган
1 чаена чаша прясно мляко
1 щипка сол
2 щипки черен пипер
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в тиган на средна температура. В него запържете лука и чесъна, докато омекнат. След това добавете и спанака в тигана. Разбъркайте добре, за да се смачка и ароматизира от лука и чесъна.

Към спанака прибавете изварата (сиренето) и кашкавала. Подправете с подправките. Отделно разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете още сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.

Готовата кора за пай разстелете в подходяща форма за печене. Залейте я със спаначената смес. Накрая залейте с яйчената смес. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час. Малко преди да е готово поръсете с още кашкавал, за да хване златиста коричка.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай