
-
Порции: 4
Нарежете пилешкото месо на малки хапки. Полейте го с малко от зехтина. Оваляйте в солта и пипера. След това оваляйте месото в брашното и запържете хапките в сгорещения зехтин до златисто.
Преместете хапките в тава за печене. В тигана запържете чесъна и предварително нарязаните гъби. Прибавете и наситнения лук. Ако е необходимо овкусете с още малко сол и черен пипер. Когато зеленчуците омекнат ги изсипете върху месото.
Отново в същия тиган разтопете маслото. В него запържете няколко лъжици от брашното. Разбърквайте непрекъснато, докато се превърне в каша. Към нея прибавете бульона, лимоновия сок и бъркайте. Кремообразната смес на соса трябва да стане една идея по-рядка.
Смесете прясното мляко и сметаната и накрая ги добавете към соса. Оставете малко да поври на слаб огън на котлона, след това залейте месото и гъбите в тавата със соса. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути под фолио.
Снимка: istock
Вижте още: