Меню

Великденска салата с рукола и авокадо

27 април 2016 | 14:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г рукола
1 голяма маруля
2 броя зрели авокадо
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен копър
1 лимон
1 кафена чашка зехтин
1 супена лъжица мед
1 връзка пресни репички
5 варени яйца
10 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Измийте зелените съставки от салатата и ги нарежете. Сложете ги в голяма купа за салата. Отделно в малка купичка смесете нарязания лимон, зехтина и меда. Разбъркайте и оставете лимоните да пуснат гъст сос.

Смесете зеленчуците със лимонената смес и разбъркайте добре. Поръсете с подправките. Накрая подредете нарязаните на полумесеци варени яйца, репички и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай