Меню

Бяла риба със спанак

15 януари 2007 | 18:27 | Аз жената
Добави в любими
Бяла риба със спанак

Приготвяне

Продукти:

1 кг бяла риба
1 кг спанак
1 глава лук
2 скилидки чесън
масло
олио
галета
сол

Начин на приготвяне:

Почистете добре рибата, след което я сложете да се свари в подсолена вода. След като се свари я почистете от кожата и костите и накъсайте на дребни парченца. Спанакът се сварява също в подсолена вода.
В няколко лъжици олио задушете ситно нарязания лук и когато се зачерви, добавете към него оцедения и нарязан спанак, чесъна и малко вода и го оставете да поври няколко минути. В намаслена тава се редят ред спанак, ред риба, най-отгоре се реди спанак. Ястието се поръсва с галета и малко олио и се пече в умерена фурна.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай