Меню

Лесен орехов пай

24 май 2016 | 13:27 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
2 чаши брашно
300 г бяла захар
50 г кафява захар
1 чаена лъжичка канела
1 и ½ чаши орехи, цели
200 г масло
1 щипка сол
3 яйца
1 ванилия
250 г заквасена сметана
1 чаена лъжичка сода
1 пакет бакпулвер
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Замесете течно кексово тесто като първоначално смесите сухите съставки – брашното, бакпулвера, содата и солта. Разбийте бялата захар с яйцата до пухкава смес. След това разбъркайте със сухите съставки. Накрая прибавете ванилията и сметаната. Разбъркайте отново с миксера.

В тавичка за печене изсипете половината от готовото кексово тесто. Другата половина заделете настрана. През това време пригответе пълнежа.

За целта смесете орехите заедно с кафявата захар, разтопеното масло, щипка сол. Разбъркайте добре. Разпределете тази смес върху тестото. След това залейте с останалата част от него.

Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 40 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Крис ( преди 6 години )
Снимката не е на този сладкиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар