Меню

Пресни картофи с лук и мащерка

16 януари 2017 | 09:54 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг цели пресни картофи
2 глави лук
100 мл зехтин/олио
2-3 стръка прясна мащерка (или сушена)
200 мл зеленчуков бульон, сварен
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Измийте картофите и ги сложете в тавичка за печене. Нарежете лука и го добавете към тях. Залейте с мазнина. Отгоре разпръснете накъсаната мащерка. Поръсете със солта и пипера. Накрая залейте картофите с предварително разтворения бульон. Печете на около 220-240 градуса, докато бульонът се абсорбира напълно и картофите хванат коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай