Продукти:
1кг. агн. месо,
1 п. кр. масло,
стебла от девисил,
черен пипер,
сол,
1 чаша бяло вино.
Приготвяне:
Нарязваме месото на порции, нареждаме стеблата от девисила на дъното на тавата, в съд поставяме подправките и овалваме порциите, намазваме с маслото и подреждаме в тавата, заливаме с вода до ниво месо, слагаме виното, може и УНИ сос, но внимателно – солен е, завиваме с фолио тавата и печем 2, 5 часа, махаме фолиото да се зачерви месото.
Поднасяме го с гарнитура дробсарма и червено вино.
Продукти за дробсармата:
агнешки пакет,
0.200 кг ориз,
1 глава лук,
1 пак. краве масло,
подправки:
пресен лук,
девисил,
джоджен,
магданоз,
черен и бял пипер,
0.200 кг. гъби,
червен пипер.
Начин на приготвяне: Агнешкият пакет се сварява със сол, задушава се лукът в маслото, прибавя се в ориза, нарязаните дреболии и всичките подправки, сварените или от буркан гъби, залива се с бульона от пакета в съотношение 3 към 1 с ориза и се запича.
Добър апетит!