Кадаиф с мляко
24.03.2007г. / 22 16ч.
Аз жената
Продукти:
кадаиф, 0.5 кг
орехови ядки, 200 г (1 чаена чаша)
масло, (1 пакетче - 125 г)
прясно мляко, 1 л
захар, 1 кг
ванилия, 2 пакетчета.
Начин на приготвяне:
Половината кадаиф се нарежда в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки. Отгоре се слага останалият кадаиф и се покрива с парченца от маслото. Пече се в слаба фурна до порозовяване.
Млякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпеченият кадаиф. Тавата се захлупва. На другия ден кадаифът се обръща в подходящ съд. Поднася се нарязан на квадратни парчета.