Меню

Мамалигаре – качамак по румънски

28 март 2007 | 14:19 | Аз жената
3 от 3 гласа
Добави в любими
Мамалигаре – качамак по румънски

Приготвяне

Продукти за две порции:
царевично брашно за качамак – 100 г
60 г масло
2 суп. лъж. олио
1 суп. лъж. сол
200 г сирене
200 г сметана течна
2 яйца (опция)

Приготвяне:
В голяма тенджера поставете 600 мл вода. Когато заври добавете солта и царевичната смес. Бъркайте до получаване на качамак. Свалете от огъня и оставете да си почине 5-10 минути.
В чиния за сервиране поставете половината качамак. Отгоре залейте с разтопеното масло и олио, поръсете с 1/2 от настърганото сирене, поставете отгоре 1 яйце, изпържено „на очи“ и отгоре залейте с 1/2 от сметаната.
Поднесете ястието топло.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай