Продукти:
говеждо месо, 400 г
моркови, (2-3 бр.)
кромид лук, (1-2 глави)
целина, (1 глава)
прясно зеле 1/4 малка зелка
грах консерва, (4 супени лъжици)
зелен фасул консерва, (1/2 чаена чаша)
карфиол, (1/2 малка глава)
червено вино, 200 мл
домати, (3-4 бр.), или доматен сок (1 чаена чаша)
растително масло, (4 супени лъжици)
сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки парченца, залива се със 7-8 чаени чаши студена вода, посолява се след като кипне, и се вари около 2 часа. В мазнината се задушава лукът, нарязан на ситно, морковите, нарязани на колелца, целината, нарязана на кубчета, и зелето, нарязано на тънки ивички. Прибавят се към супата заедно с карфиола, накъсан на клонки, и се варят до омекване. След това се прибавят грахът, зеленият фасул и доматеният сок. Супата се вари още 10 минути. Поднася се топла.
Снимка: Sxc.hu