Меню

Кюфтета от леща с риган

29 юни 2017 | 07:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г леща
3 яйца
2 супени лъжици брашно
Чубрица
Сол
Черен пипер
Риган
Галета
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете лещата. Важно е да се свари добре, за да се превърне лесно в каша. Отцедете водата. Пасирайте я с пасатор. Смесете я с подправките и разбитите яйца. Добавете брашното и с ръце омесете лепкавото тесто.

Загрейте олио в дълбок тиган на средна температура. Оваляйте всяко предварително оформено кюфте в галета и пържете до златисто. По желание поръсете с пресен магданоз.

Снимка: beccasbistro.typepad.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай