
-
Порции: 10
Смесете двата жълтъка със захарта. Разбъркайте с телена бъркалка. Добавете млякото, разбъркайте. Добавете разбитите на сняг белтъци и отново разбъркайте внимателно, за да не спихнат. Прибавете разтопеното масло, разбъркайте. Накрая добавете ванилията и отново разбъркайте.
В друга купа пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера. След това разбъркайте с пластмасова бъркалка. Направете кладенче и в него изсипете сместа с яйцата и млякото. Разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят. Настържете 100 грама от шоколада и го изсипете в купата. Разбъркайте.
За глазурата:
На водна баня в отделен съд загрейте сметаната на котлона, докато кипне. С нея залейте останалите 200 грама шоколад. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и се получи хомогенна смес.
В леко намазнен тиган започнете да правите шоколадовите палачинки една по една. Печете на средна температура от двете страни. След като палачинките са готови, подредете ги в чиния за сервиране, залейте с шоколадовата глазура. По желание гарнирайте с пресни плодове.
Снимка: Tasty
Вижте още: