
-
Порции: 10
Обелете дюлите и ги нарежете на малки кубчета. Залейте ги с коняка и с половината захар. Оставете ги да се накиснат така за една нощ преди да започнете да правите пая.
Разделете готовото маслено тесто за пай на две половини. Разточете го на кори с дебелина около половин сантиметър. Едната кора се разстила в намазнена тавичка за печене. В нея се поставят накиснатите дюли. Върху тях се поставя втората кора.
Разбийте яйцето и го намажете върху пая. Печете в загрята на 200 градуса фурна, отначало с фолио, а след това го свалете от пая.
След като паят е готов го извадете от фурната и го охладете напълно преди да сервирате. Сладкишът се сервира с гарнитура от разбитата сладкарска сметана с останалата захар. По желание може да ползвате пудра захар.
Снимка: Morguefile
Вижте още: