
-
Порции: 10
Оставете маслото да се размекне на стайна температура. Смесете го със захарта. Разбийте ги с миксер. Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на сняг. Към сместа с маслото и захарта добавете жълтъците, млякото, олиото, ванилията, брашното, предварително пресято със содата и бакпулвера. Замесете меко маслено тесто. Прибавете към него и белтъците. Отново размесете.
Междувременно обелете и настържете ябълките. Оваляйте ги в канелата и разбъркайте. Разделете тестото на две части. Намазнете тава за печене. На дъното ѝ разстелете едната половина от тестото. Разпръснете ябълките върху тестото. Разточете другата половина на тестото и покрийте ябълките с него.
Печете в загрята на 200 градуса фурна 40 минути или до готовност. Извадете сладкиша. Поръсете с пудра захар.
Снимка: istock
Вижте още:
Пай с малини
Лесен домашен ябълков пай
Пай с конфитюр от сливи