Меню

Кюфтенца със спагети

23 май 2007 | 08:40 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За 4-6 порции:
1 неголям патладжан 
450 г свинска кайма 
3 скилидки чесън 
1 връзка магданоз 
3 супени лъжици червено вино 
1 супена лъжица олио 
за соса: 
2 глави кромид лук 
2 скилидки чесън 
1 супена лъжица олио 
3 маслини 
250 мл пилешки бульон 
приготвен от кубче “Галина Бланка” 
1 буркан стерилизирани домати, 
1 пакет спагети
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Изпичаме патладжана и го оставяме в тенджерка да изстине. Обелваме го и го нарязваме много ситно. Прибавяме каймата, счукания чесън, ситно нарязания магданоз и червеното вино. Измесваме добре. 

Приготвяме малки кръгли кюфтенца, които нареждаме в намаслена тава и печем на фурна. Изпържваме ситно нарязания лук и счукания чесън в сгорещено олио. Прибавяме нарязаните парченца маслини, бульона и кипваме. Задушаваме 3-4 минути под капак. Слагаме ситно нарязаните домати заедно със сока и варим до сгъстяване /20-25 минути/.
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Поднасяме спагетите и кюфтенцата полети със соса.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Райна ( преди 12 години )