
1 ч.30 мин.
Изпичаме патладжана и го оставяме в тенджерка да изстине. Обелваме го и го нарязваме много ситно. Прибавяме каймата, счукания чесън, ситно нарязания магданоз и червеното вино. Измесваме добре.
Приготвяме малки кръгли кюфтенца, които нареждаме в намаслена тава и печем на фурна. Изпържваме ситно нарязания лук и счукания чесън в сгорещено олио. Прибавяме нарязаните парченца маслини, бульона и кипваме. Задушаваме 3-4 минути под капак. Слагаме ситно нарязаните домати заедно със сока и варим до сгъстяване /20-25 минути/.
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Поднасяме спагетите и кюфтенцата полети със соса.