Меню

Торта от пача

8 юни 2007 | 14:55 | Вергиния Генова
Добави в любими
Торта от пача

Приготвяне
Продукти:
2-3 свински крачета
пропорциите на продуктите са в зависимост от вашите вкусови предпочитания
1-2 нарязани моркова
2-3 дафинови листа
1 лимон
черен пипер
чесън
кисели краставички
лук

Приготвяне:
Стандартно сварявате две-три свински крачета, като в бульона прибавяте чесън, черен пипер, дафиновите листа, ситно нарязани моркови, лук, нарязан лимон. След като се свари изваждате месата и ги обезкостявате. От бульона махате дафиновия лист и черния пипер. В бульона добавяте и нарязани кисели краставички, връщате накъсаните на малки парченца месца и поставяте в хладилника във форма за торта. След като се желира добре – обръщате тортата в чиния за торта и празнувате.
Тортата е подходяща като изненада за любителите на това балканско изкушение.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
49 rate up comment 10 rate down comment
пате ( преди 12 години )
35 rate up comment 8 rate down comment
феникс... ( преди 12 години )
Чудесна е.Много винце се изпива с това красиво и вкусно мезе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар