Меню

Гарнирани портокали

20.06.2007г. / 14 26ч.
Аз жената
Гарнирани портокали

Продукти:
3 едри портокала
200 г крема сирене (или друго обезсолено сирене)
150 г захар
2 с. л. сметана
За гарниране конфитюр от смокини и от череши

Приготвяне:
Портокалите се разрязват по на две половини, които внимателно се издълбават. Издълбаната месеста част на единия от портокалите се изстисква на сок, а от другите два портокала се нарязва на малки парченца. Сиренето се разбърква добре със захарта, сметаната и портокаловия сок, като накрая се прибавят и нарязаните портокалови парченца.
Сместа се оставя да престои на студено 1 час, след което с нея се напълват издълбаните портокалови половинки, а отгоре се украсяват с плодовете от двата вида конфитюр.
Ако остане крем сервира се отделно.

Коментирай