Плодово парфе “Силвия”
22.06.2007г. / 12 34ч.
Аз жената
Продукти:
За блата:
2 яйца
2 с. л. захар
2 с. л. разтопен маргарин
5 с. л. смлени орехи
2 с. л. какао
За крема:
2 чаши нарязани плодове (ягоди, череши, вишни, кайсии и т. н.)
1 кофичка сметана
захар на вкус
1 с. л. желатин
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, прибавете постепенно останалите продукти. Изсипете тестото в намазана с масло правоъгълна тава.
Изпечете. Смесете плодовете с разбитата и подсладена на вкус сметана, в която сте разбъркали разтворения в малко вода желатин.
Разстелете на равномерен пласт върху блата. Нарежете на пастички и украсете със сметана и парченца плод.