Приготовление:
Картофите се обелват и нарязват на кубчета, след това се варят за кратко във вода, докато омекнат. Спанакът се измива и нарязва на ситно. Лукът се нарязва също на ситно и се запържва в 3 лъжици олио, а след това се добавя и спанакът. Като се запържи и той, сипваме 1-1,5 чаши вода от тази, в която сме варили картофите, прибавяме и тях и натрошаваме бульона в сместа. Настъргваме доматите и ги разбъркваме със спанака и картофите, накрая поръсваме с черен пипер. Разпределяме сместа в шест гювечета, похлупваме и оставяме да се пекат във фурната. Щом картофите напълно омекнат, чукваме в средата по едно яйце и допичаме. Поръсваме яйцето с червен пипер и по желание сервираме с кисело мляко.