Меню

Пълнени картофи с доматен сос

10 август 2007 | 10:26 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 големи картофа
1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca”
1 тиквичка
1 кг домати
100 г сирене
2-3 лъжици кисело мляко
копър и магданоз
щипка джинджифил
1 скилидка чесън
100 г кашкавал
олио и

Продукти
Приготвяне

Измийте картофите и без да ги белите ги сварете във вода с кубчето бульон. През това време изпържете тиквичката. Обелете доматите и ги настържете. Пригответе доматения сос, като запържите в 2 лъжици олио настърганите домати. Добавете щипка джинджифил, скилидката чесън, ситно нарязан копър и сол на вкус. Извадете сварените картофи и след като поизстинат, отрежете капаче. Внимателно издълбайте част от вътрешността и я смесете с изпържените тиквички, сиренето, 1-2 лъжици кисело мляко, нарязан магданоз, а може и малко от доматения сос. Разбийте всичко с пасатор и напълнете картофите с тази смес. Поръсете отгоре с настърган кашкавал и запечете във фурната. Поднесете с доматения сос.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай