Продукти:
200 г гъби печурки
около 100 г ориз
1-2 глави лук
1 гъбен бульон
около 100 г масло
2-3 чаши вода
няколко стръка магданоз
черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
Почистете и нарежете гъбите на едро. Запържете ги леко в маслото. Бъркайте. Добавете ориза и нарязания на ситно лук. Оставете на слаб огън около 3-4 минути, като от време на време разбърквате. Добавете водата и бульона. Оставете да къкри на слаб котлон докато се развари оризът, като разбърквате от време на време - около 10-15 минути. В края добавете нарязания на ситно магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Поднесете топло или охладено, като самостоятелно ястие или като гарнитура.
Добър апетит!