Меню

Царска туршия

19 септември 2007 | 20:54 | Аз жената
3 от 38 гласа
Добави в любими
Царска туршия

Приготвяне

Необходими продукти за 1 буркан:
1 ч. л. сол
3 с. л. захар
2 счукани аспирина
1 кафеена чашка ябълков оцет
карфиол, камби или червени чушки
моркови, целина, магданоз, зеле

Приготвяне:
Солта, захарта, аспиринът и оцетът се слагат на дъното на буркан и леко се разклащат. После бурканът се пълни много плътно с карфиол, нарязани камби, моркови, целина, магданоз и малко зеле. Долива се със студена вода.
Затваря се, като капачката се притяга с машинка, и се разклаща, за да се смесят солта, аспиринът и другите съставки. Не се стерилизира.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
kaf ( преди 9 години )
Ми, Петре, камбите, карфиола и морковите са в каквото искаш съотношение, викам аз. За буркана си прав по принцип, по мое мение имат предвид 800 милилитра, не милиграма. Но много захар бе! За какво е тая захар!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
boika ( преди 12 години )
TARSIA PECEPTA ZA TRILITROVI BURKANI-ZA CARSKA TUR6IA SAS MORSKA SOL
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13 rate up comment 3 rate down comment
Петър ( преди 12 години )
Е те тая "рецепта" ми счупи главата!Какво е един буркан? 400, 800, 3000, 5000 или повече милиграми?Колко са камбите към карфиола и морковите (обикновенно са 5:3:2)? И в грамаж за един "буркан"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар