Измиваме добре големи широки чушки, изваждаме им семето. Изчистваме няколко зелки, нарязваме ги на дребно заедно с няколко килограма моркови и карфиол. Посоляваме и нарязваме малко магданоз – разбъркваме всичко. С тази смес пълним чушките. Нареждаме ги в подходящ съд. Приготвяме саламурата от 3 литра вода, 2 литра оцет и сол, колкото може да понесе. Поливаме чушките, докато се покрият. След 3-4 дена преточваме сока по 2 пъти в седмицата (всичко 4 пъти). Слагаме отгоре лозови листа и затискаме с чист камък.
Това е рецептата на пра-пра-баба, която става вкусна и става бързо и по-сладко, когато помага цялото семейство!
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”