Патладжани по палестински
28.09.2007г. / 10 58ч.
Аз жената
Продукти за 3-литров буркан:
много малки патладжанчета
3 с. л. едра сол
За плънка:
орехи 0,5 кг
магданоз - 2 връзки
чесън - 1 глава
олио
Приготвяне:
Патладжаните се почистват от дръжките и се прави дълбок надлъжен разрез, който се посолява. След 2 часа се пускат за 2-3 мин. във вряща подсолена вода. Изваждат се и се притискат, за да се отцеди водата. Разрезите се пълнят с плънка, приготвена от счуканите на едро орехи и нарязания на ситно магданоз. Слагат се и 1-2 скилидки чесън. Нареждат се плътно в буркана, слагат се 3 с. л. сол и се заливат с вода. След около 20 дни водата се изхвърля и се заливат с малко зехтин или олио.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”