АЗ ПРАВЯ МОИТЕ СУРОВИ ТРУШИИ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН:ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ,КАРФИОЛ,МОРКОВИ,КЬОСЕ ЗЕЛЕ,ЦЕЛИНА,СУХ КОПЪР(ПРЪЧКИ),СОЛ 60ГР./ЛИТЪР ВОДА-БЕЗ ЗАХАР И ОЦЕТ,КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ ПРАВЯ С 33,5Г.СОЛ НА ЛИТЪР ВОДА
отговорСигнализирай за неуместен коментар
233
Теменужка
( преди 12 години )
Аз ще ви кажа една изпитана и точна рецепта за сурова туршия.Нареждаш в съд/буркан,кофа,бидонче-каквото имаш/каквито искаш зеленчуци- зелени домати,моркови,чушлета,зеле,карфиол,диви круши,малки любенички ,целина.След като наредиш заливаш със следната смес: На 1 литър вода добавяш 50 гр-сол и 100 гр. оцет/разтопяваш предварително и заливаш зеленчуците.Сместа я правиш според нуждите.Аз за една голяма кофа използвам 5 литра-Без претакане престоява 7-10 дни и след това прибавяш на всеки килограм зеленчук 3 аспирина,като изливаш саламурата ,слагаш аспирина и връщаш обратно.
отговорСигнализирай за неуместен коментар