Маринована тиква в сироп

8 октомври 2007 | 14:14 | Аз жената
Добави в любими
1 кг тиква 
0, 500 кг захар 
канела и карамфил на вкус 
0, 250 л оцет 
1 ч. ч. вода
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Приготвя се сироп от захар и вода. В сиропа се варят кратко време малко канела и карамфил, а след това в него се поставя нарязаната тиква и се вари, докато стане прозрачна. При варенето в сиропа се поставя оцетът. Сварените парчета тиква се нареждат в стъклени буркани и се заливат с топлия сироп.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай