-
Порции: 4-6
Измийте месото, подсушете го добре и го оформете на тънки ивички. Почистете и измийте гъбите, подсушете ги със салфетка и ги нарежете на по-едри парчета. Обелете главите лук и ги нарежете на малки кубчета. В тиган сгорещете олиото заедно с 1 с. л. масло. Пържете в него месото 4 мин. при непрекъснато бъркане. Извадете го от тигана и го сложете в друг съд.
Поръсете го с черен пипер и сол. В същата мазнина запържете лука до прозрачност. Добавете гъбите и гответе 4 мин. на силен огън, като разбърквате непрекъснато. Поръсете леко с черен пипер и сол. Върнете месото в тигана. Налейте бульона и бялото вино. Добавете сметаната и варете 5-6 мин. Обелете картофите, настържете ги на ренде и ги изстискайте с ръце.
Поръсете с черен пипер и сол. В тиган сгорещете останалото масло. С помощта на лъжица изсипвайте картофената маса в тигана. Изпържете картофите от двете страни. Разпределете сместа по чиниите и гарнирайте с картофите.