Меню

Кебап от телешко сърце

13.11.2007г. / 13 42ч.
Аз жената
Кебап от телешко сърце

Продукти:
1 телешко сърце
5-6 глави кромид лук
1 морков
1 резен целина
1 лъж. брашно
1 лъж. доматено пюре
сол
черен пипер
червен пипер
дафинов лист
половин чаша червено вино
гореща вода
1/2 ч. ч. олио

Приготвяне:
Почиства се и се нарязва на късчета телешкото сърце. Задушава се с мазнината и малко вода. Когато се изпари водата се прибавя лукът, нарязан на филии, нарязани на кубчета моркови и целина. Прибавя се брашното и доматеното пюре, след тях солта, червен и черен пипер, дафиновият лист, гореща вода 2 чаши и половин чаша вино - червено.
Ястието се вари на слаб огън. Поднася се с гарнитура от ориз, пюре от картофи или зеленчуци.

Коментирай