![половин пакетче краве масло или 50 г маргарин
200 г шунка или мек салам
250 г краве сирене
100 г кашкавал
100 г пушено топено сирене
1 глава кромид лук
5-6 маслини
3 суп. лъж. пикантна лютеница
3 суп. лъж. доматено пюре
3 яйца
чубрица
3 люти чушлета
3 кисели краставички](/media/files/resized/article/654x358/f96/a781a3c848624af4d2dcda07144b7f96-81b000d837c8b609dbc1902899699276.jpg)
1 ч.40 мин.
-
Порции: 3
На дъното на гювечетата се поставят по 1-2 парченца масло. Шунката, лукът, топеното сирене и кашкавалът се нарязват на тънки ленти. Смесват се и се подреждат в гювечетата. Прибавя се по една суп. лъж. лютеница. Киселата краставичка се нарязва на кубчета и се разпределя в гювечетата. Сиренето се нарязва на филии и също се разпределя в гювечетата. Във всяко гювече се поставя по една суп. лъж. доматено пюре, наръсва се с чубрица и се разпределя останалото масло. Добавят се лютите чушлета, маслините и по едно яйце. Гювечетата се похлупват с капачетата и се пекат във фурна до изпичането на яйцата.
Снимка: thinkstock