Меню

Коледни сладки – топки

6 декември 2007 | 18:17 | Аз жената
Добави в любими
Коледни сладки – топки

Приготвяне

Продукти:
2 яйца
200 г смлени орехи
100 мл олио
100 г мед
100 г пудра захар
1 ч. л. амонячна сода
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
щипка черен пипер

Приготвяне:
Меси се средно меко тесто, оставя се да престои 20 минути на студено.
За коледните топки се късат парчета колкото орех и се пекат в загрята фурна. Докато са топли се поръсват с пудрата захар.
За коледните сладки от същото тесто се разточва кора с дебелина половин сантиметър и с форми се изрязват сладките. Изпичат се и се украсяват с разтопен бял шоколад, шоколадови пръчици и захар с боя за сладки.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай