Меню

Унгарски гулаш с гъби и картофи

27.03.2008г. / 11 04ч.
Ивет Лолова
Унгарски гулаш с гъби и картофи

Продукти:
1 глава лук
червен пипер
червена чушка
гъби – около 30 г
картофи около 1/2 кг
1 литър вегетариански бульон
сол на вкус
кимион

Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко олио и вода, докато омекне. Прибавя се 1/2 ч. л. червен пипер и се разбърква около 1 минута. Добавя се топлия зеленчуков бульон. Слагат се нарязаните на не много едро парчета гъби, картофи и червената чушка. Разбърква се и се добавя сол на вкус и 1/2 ч. л. кимион. Сместа се оставя да къкри на котлона около 30 минути. Малко преди края се прибавя малко овесено брашно за сгъстяване. По желание може да се добавят и предварително обработени соеви кубчета или соева наденица. Сервира се със ситно нарязан магданоз.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
nikolay ( преди 5 години )
a mesoto koga se slaga a tebe pitam be gotvachko madjarska
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 12 години )
Мира, благодаря Ви. Разбира се, че гулаш е с "ш", поправяме го. Но както току-що коментира друга читателка под друга статия, "В простотията е бъдещето". :-)В. К. Любенов
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мира ( преди 12 години )
"Гулаш" се пише с ш, не с ж. И по-важното-рецептата не е за оригиналния унгарски гулаш с гъби и картофи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар