Унгарски гулаш с гъби и картофи
27.03.2008г. / 11 04ч.
Ивет Лолова
Продукти:
1 глава лук
червен пипер
червена чушка
гъби – около 30 г
картофи около 1/2 кг
1 литър вегетариански бульон
сол на вкус
кимион
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко олио и вода, докато омекне. Прибавя се 1/2 ч. л. червен пипер и се разбърква около 1 минута. Добавя се топлия зеленчуков бульон. Слагат се нарязаните на не много едро парчета гъби, картофи и червената чушка. Разбърква се и се добавя сол на вкус и 1/2 ч. л. кимион. Сместа се оставя да къкри на котлона около 30 минути. Малко преди края се прибавя малко овесено брашно за сгъстяване. По желание може да се добавят и предварително обработени соеви кубчета или соева наденица. Сервира се със ситно нарязан магданоз.