Меню

Сладки-курабии “Нели”

06.04.2008г. / 13 03ч.
Аз жената
Сладки-курабии “Нели”

Изпращам Ви рецептата на моите курабии, които правя всяка година за Великден.

Продукти:
5 яйца
2 чаени чаши захар
1 ч. чаша разтопена мас
5 суп. лъж. кисело мляко
2пак. амонячни соди
1 бакпулвер
2 ванилии
брашно колкото поеме за средно-твърдо тесто

Приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се разтопената мас. Амонячните соди първо се прибавят към млякото и после към останалата смес. А бакпулверът се слага в брашното. Замесва се средно-твърдо тесто. Тестото се прекарва през машинката за месо, като предварително на машинката поставяме форма за сладки. Правим бисквити дълги около 10 см. Печем ги в загрята фурна. После 2 по 2 ги слепваме с шипков мармалад. Най-накрая украсяваме с шоколадова глазура приготвена от:1/2 пак. масло,3 суп. лъж. вода,5 суп. лъж. захар,3 суп. лъж. какао. Поръсваме със шарени захарни пръчици.

Коментирай