Меню

Пиле по белгийски

06.02.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Пиле по белгийски

Продукти за около 8 порции:
1. пилешко месо от бутче – около 600гр
2. пресни печурки – 400 гр
3. кромид лук – 2-3 средни глави
4. картофи – 1 кг
5. кашкавал – 300гр
6. масло
7. олио
8. сол, къри, чер пипер

Пилешкото месо се сварява в леко подсолена вода до омекване. Гъбите се нарязват и се запържват на силен огън за около 3-4 мин. в малко олио и масло, след което към тях се добавя лукът, нарязан на полумесеци. Пилешкото месо, накълцано на жулиени, се добавя за няколко минути в тигана с лука и гъбите.
Добавя се малко от пилешкия бульон, черен пипер и къри по желание и се оставя още 4-5 мин. Картофите се сваряват, обелват и намачкват с малко масло и сол до получаване на пюре. В средата на средна тава се поставя плънката от пилешко, гъби и лук. Около нея се разпределя картофеното пюре. Запича се във фурна, загрята предварително до около 200 градуса, за около 15 минути, след което се наръсва обилно с настърган кашкавал и се пече още 5-6мин.
Ястието се поднася топло, нарязано във форма на тортени парчета с гарнитура от пресни зеленчуци.
Приятен апетит!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
marina panaiotova ( преди 11 години )
prevashodno e mnogo ni haresa , blagodarq vi.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар