Меню

Задушен заек

12 май 2008 | 10:18 | Аз жената
4 от 4 гласа
Добави в любими
Един заек с тегло – 1.5 – 2 кг 
2 големи моркова
1 глава целина
2 малки глави лук
4-5  средни картофа
2 домата
300 г Пресни гъби
1 лимон
половин  чаена чаша бяло вино
1 и половина чаена чаша вода
Една супена лъжица сол
Черен пипер, дафинов лист, олио – четвърт чаена чаша
3 ч.10 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Нарежете заека на порции. Нарежете: картофите, доматите и лука на четвъртини, гъбите на половинки и целината на филийки.
Подредете всички продукти в тавата и ги овкусете с виното, олиото, солта и подправките и залейте всичко с водата. Ако съдът е стъклена тенджера – затворете я с капака, ако е дълбока тава – покрийте я с фолио. Пече се в умерена фурна – 180 градуса поне 2 – 2.5 часа, като последните 20 минути фолиото се маха.

Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
pkkk ( преди 12 години )