И тъй като лятото дойде и от години се учудвам как може моите приятелки да не знаят за жътварския таратор, Реших, че и вие не знаете простата рецепта, която ще се хареса на всички. Нека кажа как и къде се е появил.
На полето, разбира се. Едно време в големите летни дни, когато слънцето е пекло безмилостно, хората са се чудили как да се охладят. и ето какво са правили:
Краставицата се настъргва или се реже за таратор (както ви е по-удобно). Добавя се сол на вкус, оцет на вкус и се долива вода. Разбърква се и е готов.
Невероятно е, когато е охладен в хладилника, макар че не съм сигурна че работниците на полето са имали такова нещо. Ако обичате чесън също може да се добави, но малко.
Това е от мен. Весело и прохладно лято ви желая. :)
* * *
Таратор от Угърчин