Меню

Агнешко със зеленчуци

1 април 2004 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
500-600г агнешка плешка или друга част от агнето 
7-8 малки главички лук 
7-8 дребни картофа /може и пресни/ 
3-4 средно големи моркова 
300 г гъби по избор 
2 домата /пресни или от консерва/ 
половин глава целина 
1 царевица прясна или замразена 
магданоз, девисил, джоджен 
половин лимон 
мазнина /маргарин или масло/ 
сол, червен пипер

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

зеленчуците се измиват добре и се нареждат в пръстен гювеч, царевицата и морковите се нарязват на шайби, целината на кубчета, добавят се подправките, червеният пипер и се осолява по вкус.

Разбъркайте добре. Отгоре наредете нарязаното на порции месо. Залейте с две чаши вода, изцедете лимона и поръсете месото. Намажете всяко парче с мазнината и леко осолете. Затворете добре съда и печете във фурна. След като заври, включете фурната само отдолу за 1-2 часа.

снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай