Меню

Тиквички на скара с извара

18.08.2008г. / 10 29ч.
Аз жената
Тиквички на скара с извара

Продукти:
3-4 средно големи тиквички, извара.
За дресинга: сокът от 1 лимон, 4 с.л. зехтин, малко сол, по 2-3 стръка копър и магданоз, 3 скилидки чесън.

Тиквичките се измиват и почистват и без да се белят се нарязват по дължина на ленти. Посоляват се и се оставят поне един час да поомекнат. Дресингът се приготвя, като се смесват всички продукти (магданозът, копърът и чесънът се нарязват на ситно).

Тиквичките се изпичат на скара и се редят в чиния, като между тях се полива с дресинга. След това на всяко парче се слага по чаена лъжичка извара и се навива на руло. Много е вкусно!

Рецептата е от конкурса "Здравословно и вкусно"

* * *

Картофени кюфтета с тиквички и извара
Пълнени тиквички - цървули
Салата от тиквички

Коментирай