Предястие от извара и червено цвекло
01.09.2008г. / 13 12ч.
Аз жената
Продукти:
2-3 глави червено цвекло (предварително сварено и след това обелено)
300 г извара
50 г обезкостилкостени маслини
няколко ореха
2-3 скилидки чесън
2 с. л. чили сос
черен пипер
къри
Приготвяне:
Цвеклото, орехите и маслините се нарязват на малки кубчета. Изварата се хомогенизира с няколко лъжици сок от вареното цвекло. Всички продукти се разбъркват добре. Могат да се добавят 2-3 нарязани кисели краставички, но това не е задължително. Салатата е много вкусна и без сол и мазнина. Лютивите съставки могат да се пропуснат.
Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно
* * *