Меню

Пилешки бутчета с картофи и моркови на фурна

02.09.2008г. / 15 38ч.
Аз жената
Пилешки бутчета с картофи и моркови на фурна

Продукти за 4 порции:
4 средно големи пилешки бутчета
1 кг картофи
3-4 моркова
2-3 скилидки чесън
магданоз
краве масло
сол
подправка “Маги” – малки тайни
черен пипер и подправка за пиле

Приготвяне:
Измитите и почистени бутчета се посоляват добре, поръсват се с подправка за пиле и черен пипер. Картофите се обелват, нарязват на едро, морковите на шайби и изчистеният чесън на дребно се посоляват. Бутчетата, картофите морковите и чесъна се нареждат в подходяща тава, поръсват се с нарязан магданоз, 1-2 с. л. подправка “Маги”- малки тайни. Кравето масло се нарязва на парчета, които се поставят върху продуктите.
Ястието се пече при температура 250 градуса, докато се запекат картофите и бутчетата добият розова коричка.
Пожелание бутчетата могат да се мариноват предварително за 5- 6 ч. в 300 грама кисело мляко, 2-3 с. л. олио и подправки по избор.
Това ястие може да се приготви и в плик за печене, в зависимост от количеството, което се приготвя.
При консумация може да се добави по избор соев сос или сос “Маги”.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Гювеч от тиквички

Коментирай