Продукти за 4 порции:
1 кг тиквички
3-4 моркова
връзка копър
2-3 глави лук
1 глава чесън
2-3 пресни домати (буркан консервирани домати)
олио
сол
2 с. л. Брашно
1/2 ч. ч. вода
2 с. л. оцет
Приготвяне:
Измитите и почистени тиквички, моркови и лук се нарязват на шайби, а чесънът на скилидки. В йенско стъкло се нареждат на редове посолените тиквички, моркови, лук и чесън, като се завършва с тиквички. Ястието се поръсва с копър и покрива с нарязани на шайби домати като се добавя олио на вкус. От брашното, водата и оцета се прави по-рядък сос, който се изсипва върху ястието преди да се постави във фурната.
Ястието се пече на умерена температура 220- 250 градуса за около 40-45 мин.
Ястието може да се консумира и охладено.
Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно
* * *