Салата от панирани броколи и карфиол

17 септември 2008 | 12:10 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава карфиол 
1 глава броколи 
2-3 жълтъка 
1 кофичка кисело мляко 
галета за паниране, чесън на прах, копър, сол на вкус, олио за пържене

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Измитите и почистени зеленчуци се сваряват в подсолена вода. Внимава се да не се разварят. Изцеждат се от водата и се разделят на розички. Потапят се последователно в яйце, галета, яйце и се панират. След като са готови се заливат със сос, приготвен от леко изцедено кисело мляко, ситно нарязан копър, чесън на прах и сол на вкус. Поднасят се охладени.
Добър апетит!

Снимка:thinkstock

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

* * *

Салата от червено цвекло (полска)

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Моят вариант на рецептата е: зеленчуците се сваряват на пара, в сместа за панировка е включено олио и след потапяне на зеленчуците в панировката се нареждат в тава и запичам във фурна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Райна ( преди 12 години )
И аз приготвям по същия начин рецептата(по метода на Виолета Господинова).Така е по-здравословно и по-ниско калорично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Милена ( преди 12 години )