Меню

Коледна питка

27 ноември 2008 | 14:21 | Аз жената
5 от 15 гласа
Добави в любими
Коледна питка

Приготвяне

Продукти:
2 яйца
4 суп. лъж. кисело мляко
2 суп. лъж. захар
2 суп. лъж. сол
половин пакетче мая
250 мл лимонада
брашно, колкото поеме

Приготвяне:
Всичко това се омесва и се оставя да втаса. Тестото се разточва на правоъгълник. Намазва се със маргарин и се навива на руло. Реже се на парчета като трапец, като ги нареждаме в кръгла тава с тясната страна навътре. Двата края ги правим на топка и я слагаме в средата на тавата. Така наредената питка оставяме да втаса 45 мин., след което я намазваме добре с жълтък и поръсваме с маково семе. Печем в умерена фурна!
Приятен апетит!

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Г. ( преди 12 години )
НА БЪДНИ ВЕЧЕР МАСАТА СЕ НАРЕЖДА САМО С ПОСТНИ ЯСТИЯ. ПИТКАТА СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСТНА, БЕЗ МЛЯКО И ЯЙЦА.КИСЕЛОТО МЛЯКО И ЯЙЦАТА НЕ СА ОТ ПОСТНИТЕ СУРОВИНИ, ЗАТОВА ТАЗИ ПИТКА Я НАПРАВЕТЕ ЗА ДРУГ СЛУЧАЙ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
plamena ( преди 12 години )
za badni ve4er e nai interesno taka 4e gledaite v internet.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар