Меню

Печен джолан със сърца

27 ноември 2008 | 16:22 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
Продукти за 4 порции: 
свински джолан около килограм 
пилешки сърца – около 250 грама 
половин килограм картофи 
200-300 грама червени домати 
2 зелени чушки 
250 грама патладжан 
250 грама гъби 
2 глави лук 
сол, кимион, черен пипер 
дафинов лист 
150 грама бира или вода 
50 грама зехтин

Продукти
Приготвяне

Изпращам ви тази рецепта за новогодишния конкурс, но от името на баща ми – Иван Чавдаров от Пазарджик. Той е голям майстор на печивата. Редовно ни майстори нещо вкусно. За празниците пак това ще похапнем плюс печена пуйка и панирано пуешко филенце. Свареното месо се овалва в брашно, яйца и солчица и се пържи. Става великолепно!

Приготвяне:
Месото (и сърцата) се подготвят за печене и се разполагат в гювеч сред нарязаните зеленчуци и подправките. Добавя се биричката, съдът се захлупва и се поставя в печката. Пече се около два и половина часа.
Весели празници!

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Дани ( преди 12 години )
Страхотна рецепта!С удоволствие ще я приготвя на Коледа!Благодаря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар