Продукти:
Готови кори 300 г (ползвам “Тракийски”)
3 яйца
250 г сирене
200 г кисело мляко с лъжичка сода, маргарин.
Приготвяне:
Взема се една кора, намазва се с маргарин, върху нея се поставя друга кора, а върху тях от плънката – разбитите яйца, сиренето и мляко.
Завиват се откъм широката част на руло и се нареждат в намазана с олио тава. Отгоре се намазва с остатъка от плънката, разредена с водичка и мазнина.
Късметите ги пиша на малки листчета, които завивам с алуминиево фолио и поставям между наредената в тавата баница.
Пече се в предварително загрята умерена фурна.
Салата от пиле
Картофи-цървулки
Пържола със сос от печено
Пита “Коледна звезда”
Плодова торта
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”
Снимка: Булфото