Продукти:
За блата:
8 яйца
80 г захар
250 г смлени орехи
30 г какао
2 ванилии
За крема:
200 г пудра захар
200 г масло
300 мл прясно мляко
40 г брашно
30 г нескафе
Приготвяне:
Белтъците и захарта се разбиват на сняг. Прибавят се един по един жълтъците, смлените орехи, какаото и ванилията. Всичко се разбърква и се изсипва в продълговата тавичка, застлана с хартия и намазана с масло. Пече се в умерена фурна. След като изстине се разделя по дължина на две равни части. Кремът се приготвя като млякото и брашното се варят до сгъстяване. Оставят се да изстинат. Маслото се разбива със захарта до побеляване. Двата крема се смесват и се прибавя нескафето. Всичко се разбърква добре и се намазва едната част. Върху нея се поставя другата. Най-отгоре се намазва също с крем.
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”