Приготвяне:
Разбъркваме яйцата и започваме да прибавяме брашно, докато се получи не много твърдо тесто. Разделяме тестото на топки и ги оставяме в чиния, поръсваме брашно, покриваме ги с кърпа и ги оставяме за около 20 мин. След това разточваме корите и ги режем на 4, като не забравяме да оставим една за отдолу и една за отгоре. Във вряща вода прибавяме една шепа сол и започваме да “къпем” корите една по една първо във врящата и после в студена вода. Първо слагаме една от оставените неизкъпани кори, след това нареждаме един ред кори, поръсваме със сирене, слагаме малко масло, след това още един ред кори и т. н. Най-накрая покриваме баницата с втората кора и я слагаме най-отдолу да се пече на долна фурна. Когато стане готова я обръщаме с помощта на още една тава или голяма плоска чиния и отново я слагаме във фурната, за да се изпече и от другата страна.
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”