Меню

Свинско с кисело зеле

19 декември 2008 | 13:32 | Аз жената
4 от 6 гласа
Добави в любими
Продукти: 
1 средно голяма глава кисело зеле 
около 300-400 г свинско месо, шарено 
при възможност около 150 г бекон за вкус 
1-2 лъж. червен пипер 
2-3 лъж. олио 
дафинов лист 2-3 листа 
черен пипер на зърна 5-8 зърна
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

 

Приготвяне:
Зелето се нарязва на дребно. Месото също.
В тенджера се загрява мазнината и месото се кавърдисва с бъркане за около 5 минути. Добавя се зелето. Захлупва се да ври на слаб огън около 40-50 минути.
Поставя се в тава, добавят се подправките и се запича в силна фурна за около 10-15 минути.
Добър апетит!

* * *

Брюкселско зеле със свинско
Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
da ( преди 9 години )
добавете и малко ориз да видите каква вкусотия е:)Весели Празници на всички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )
1 rate up comment 5 rate down comment
milan ( преди 12 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Таня ( преди 12 години )
И аз имах съмнения относно дафиновия лист, но след като реших да пробвам веднъж, оттогава не го пропущам в тази гозба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
габи ( преди 12 години )
0 rate up comment 2 rate down comment
Димка ( преди 12 години )
Добре звучи но при мисълта на кисело зеле с дафинов лист ...как да кажа.Може би е вкусно!?Но май на мен лично няма да ми хареса.На киселото зеле със свински му отива само черен пипер, и винце :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар