Продукти за 4 порции:
За руладините:
4 пържолки от бут, тънко начукани
За плънката:
Ядките от около 150 г кестени
1/2 филийка хляб
1/2 чаша прясно мляко
100 г настърган кашкавал
50 г масло
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
В нагорещен тиган без мазнина се запичат съвсем леко от двете страни добре начуканите пържоли, овкусени със сол и черен пипер. Междувременно се приготвя плънката – в купа начупете на дребни парченца сварените и обелени кестени, потопената в мляко филийка хляб, настъргания кашкавал. Разбъркайте добре. Във всяка пържолка поставете от плънката и навийте на рулце. Захванете с клечка за зъби, за да не се разтвори. Получените рулца намажете с масло и запечете за около 15 минути на силна фурна.
Поднесете с ризото или малки банички от многолистно тесто.
Добър апетит!
* * *