Продукти:
1 ананас
250 г шунка
200 г ориз
150 г кисели краставички
150 г гъби печурки
1/2 пакетче масло
сол на вкус
Приготвяне:
Почистете ориза и гъбите. Запържете в маслото ориза, добавете гъбите, бъркайте. Добавете 650 мл вода. Бъркайте до доброто сваряване на ориза. Оставете да изстине.
Нарежете краставичките и шунката на кубчета. Разрежете ананаса на две по дължина и изгребете сърцевината, така че от основното тяло да се оформят две “лодки”, които ще напълните с ризотото. От хубавите парчета ананас също нарежете на кубчета.
В дълбок съд смесете ориза с гъбите, шунката, краставичките и ананаса. Осолете на вкус. Поставете ризотото в получените “лодки” от ананас.
Поднесете в подходяща красива чиния.
Добър апетит!
* * *